Carrière

12 mei 2022

Carrière maken wordt een steeds populairder begrip en steeds meer volwassenen en ambitieuze millennials zijn hier actief mee bezig. Maar wat houdt een succesvolle carrière nu precies in, hoe werk je aan je carrière en is het verstandig om je hierin te laten coachen? In deze blog zullen wij de volgende veelgestelde vragen beantwoorden:

  • Wat is de betekenis van een carrière?
  • Hoe werk ik aan mijn carrière?
  • Coaching bij het maken van mijn carrière?

Betekenis carrière

Een carrière is je maatschappelijke levensloop en maatschappelijke positie. Deze levensloop en loopbaan zijn voor ieder persoon verschillend. Het woord carrière is een leenwoord uit het oud Frans. Een carrière maken is een langdurig proces waarin je jezelf dient te onderscheiden door je te specialiseren in onderwerpen en eigenschappen die bij jouw vak horen.

Carrière maken

carrière maken

Iedereen wil natuurlijk een geweldige carrière, maar wat betekent carrière maken precies? Een carrière maken is in een notendop het beste uit jezelf halen, maar ook uit je teamgenoten en projecten. Het is belangrijk dat je jouw ambities duidelijk in kaart brengt en dat je weet waar je naartoe werkt.

Als je serieus bezig bent met je carrière, dan brengt dit een aantal interessante voordelen met zich mee:

  • Je zult sneller aan de slag kunnen in je droombaan of eigen bedrijf;
  • je zult meer verdienen;
  • je voelt je beter en gewaardeerd;
  • je ontwikkeling als persoon gaat erop vooruit.

Een aantal tips om aan je carrière te werken

Carrière maken gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. Je maatschappelijke positie verbeteren doe je in kleine stapjes. Hierbij is het juiste netwerk een must. Hieronder zullen we een aantal belangrijke tips voor je opsommen die je kunt toepassen bij het werken aan je carrière:

●     Maak een plan voor het ontwikkelen van vaardigheden die passen bij jouw beroep;

●     Begin met kleine stapjes;

●     Ontwikkel jezelf als leider;

●     Durf eventueel een carrièreswitch te maken;

●     Verzamel een krachtig en gedreven team om je heen.

Als je jezelf wil onderscheiden op de arbeidsmarkt, dan is het belangrijk dat je expertise opbouwt in onderwerpen die relevant zijn in jouw vakgebied.

Op die manier word je waardevoller op de arbeidsmarkt en zullen werkgevers meer interesse in jouw vaardigheden hebben. Hoe gerichter jouw specialisaties zijn, hoe waardevoller dit zal zijn.

Carrière maken is dus eigenlijk een groot leertraject waarin het belangrijk is dat jij jezelf blijft ontwikkelen aan de hand van bijvoorbeeld cursussen en trainingen.

Carrière coaching

carrière coaching

Mocht je het zelf lastig vinden om aan je carrière te werken? Dan kun je een moderne loopbaan coach raadplegen. Je wilt tijdens het ontwikkelen van je loopbaan natuurlijk wel de juiste kant op lopen. Daar zorgt een loopbaan coach voor.

Ben je nog op zoek naar je echte passie en wil je het liefst voor jezelf starten? Kijk dan eens naar deze interessante korte workshop.

Wat doet een carrièrecoach?

Een carrièrecoach kan je helpen met het behandelen van vragen over je huidige loopbaan en samen kunnen jullie tot vernieuwende antwoorden komen. Door de gesprekken met een carrièrecoach kun je tot nieuwe inzichten komen en de juiste acties ondernemen.

@bassmeetsmji

Bas Smeets

CEO & Impact coach
Bas Smeets is de CEO en oprichter van Maak Jouw Impact. Sinds 2010 helpen zijn team en hij zelfbewuste professionals hun échte passie te vinden en om te zetten naar een succesvol eigen bedrijf als dienstverlenend- of kennisondernemer via de Identity Driven Entrepreneurship (IDE) Methode.

Dit zegt de community

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu Populair.

Stress door werk
Stress door werk

Iedereen heeft wel eens stress door werk. Gezonde stress ervaren is niet erg. Maar als je continu stress ervaart, kan dit grotere psychische en lichamelijke problemen veroorzaken. Leer de symptomen en oorzaken herkennen. Dan kun op tijd ingrijpen en een burn-out...

Mindset

Stress door werk

Iedereen heeft wel eens stress door werk. Gezonde stress ervaren is niet erg. Maar als je continu stress ervaart, kan dit grotere psychische en lichamelijke problemen veroorzaken. Leer de symptomen...

Ongelukkig op werk
Ongelukkig op werk

Voor veel mensen is maandag niet de meest favoriete dag. Maar wat als je op zondagavond niet kan slapen en op maandagochtend met tegenzin opstaat, omdat je weer naar je werk moet? Ongeveer 1 op de drie mensen is ongelukkig op werk. In dit artikel lees je over 7...

Passie

Ongelukkig op werk

Voor veel mensen is maandag niet de meest favoriete dag. Maar wat als je op zondagavond niet kan slapen en op maandagochtend met tegenzin opstaat, omdat je weer naar je werk moet? Ongeveer 1 op de...

Zelfstandig coach worden? Dit moet je weten
Zelfstandig coach worden? Dit moet je weten

Voel jij, net als velen in deze tijd de drang om anderen te helpen als coach en hen te begeleiden op hun levenspad of met een specifieke uitdaging? Een carrière als zelfstandig coach geeft veel voldoening en vervulling. Als coach kun je bijdragen aan de persoonlijke...

Ondernemen

Zelfstandig coach worden? Dit moet je weten

Voel jij, net als velen in deze tijd de drang om anderen te helpen als coach en hen te begeleiden op hun levenspad of met een specifieke uitdaging? Een carrière als zelfstandig coach geeft veel...

Pin It on Pinterest

Share This