door Bas

Geschreven op 29 april 2019

De wereld is een spiegel van je eigen emoties, niet andersom 

-Bas Smeets-

Ken je ze ook? Die mensen waarbij altijd alles goed lijkt te gaan. Ze leiden het perfecte leven, hebben de ideale baan of goedlopend bedrijf, een leuke relatie en een mooi huis. Ze manifesteren het allemaal, Alles lijkt te lukken. 

Het is alsof alles aan komt waaien. En misschien klopt dat ook wel. 

Want mijn ervaring met “dit soort mensen” is dat ze van jongs af aan al precies wisten wat ze wilden. Ze hadden een heel helder beeld van hoe hun leven er later uit zou moeten zien. 

Vervolgens leunden ze niet achterover en wachtten ze niet totdat het ideale leven zich aandiende. Nee, ze hebben natuurlijk ook de juist keuzes gemaakt die leidden tot waar ze nu zijn. Ze volgden de juiste opleiding, kwamen met de juiste mensen in aanraking en allerlei mooie kansen dienden zich aan. 

Alles wat er gebeurde klopte bij het beeld dat ze in hun hoofd hadden of stuurde ze een richting op die nóg beter voor hen was.

Nu weten lang niet alle kinderen precies wat ze later willen worden. Grote kans dat jij bij deze groep hoort. Maak je geen zorgen. Je kunt namelijk elke dag weer opnieuw het besluit nemen dat je jouw ideale toekomst wil manifesteren. Manifesteren kun je leren.

Wat betekend manifesteren

Manifesteren, is een modeterm die je steeds vaker hoort. Maar wat is de betekenis van dat woord eigenlijk?

Eenvoudig gezegd gaat het over de wet van de aantrekking: wat je uitzendt, trek je aan. Dus zend jij de juiste, positieve energie uit dan is de kans groot dat jij diezelfde positieve energie ook aantrekt in de vorm van geld, succes en de juiste mensen die op je pad komen.

Maar eigenlijk is manifesteren helemaal niet zo zweverig als je zou denken. 

We doen het namelijk al, iedereen, elke dag weer. Het gaat heel onbewust. Alle gedachten en overtuigingen in je hoofd hebben effect op jouw dagelijkse leven. Ze triggeren emoties en hebben invloed op je gedrag. 

Maar meestal gebruiken we ze verkeerd omdat wij als mensen gauw geneigd zijn om vooral te luisteren de negatieve gedachten en beperkende overtuigingen.

De kracht van jouw gedachten is ontzettend groot. 

Zou het dan niet mooi zijn als je “manifestatie” bewust kunt inzetten om jouw droomleven te realiseren (om dat woord maar te blijven gebruiken)?

Ik sprak laatst een dame die na haar scheiding weer een leuke man had een ontmoet via een datingapp. Ze vertelde dat ze iedere avond in een boekje opschreef waar ze dankbaar voor was die dag en wat haar grootste verlangen was. Elke avond schreef ze op dat ze graag een fijne relatie wilde en noteerde dan hoe die relatie er uit zou zien, de eigenschappen van haar nieuwe partner en alle leuke dingen die ze samen konden doen. 

Tot ze op een mooie dag de eerste date had met haar huidige vriend. Vanaf het eerste moment zat het goed. Dit was de man waar ze om “gevraagd” had. Wellicht heeft het Universum haar vraag gehoord en alles in werking gesteld om deze ideale man op haar pad te brengen.

Of door iedere avond op te schrijven waar ze naar op zoek was in een relatie, heeft ze haar brein zo geprogrammeerd dat ze op die datingapp precies de juiste man eruit wist te filteren. Het maakt in feite niet uit vanuit welke invalshoek je het bekijkt. Het heeft gewoon gewerkt, punt.

manifesteren hoe doe je dat

Manifesteren hoe doe je dat

Dus laten we eens kijken hoe jij jouw ideale leven kunt gaan manifesteren. Een aantal elementen zijn daarbij onmisbaar. Ik deel ze met je in de vorm van 5 stappen die jou al een eind op weg kunnen helpen.

1. Maak er een beeld bij

Visualiseren is een essentieel onderdeel bij manifesteren. Want hoe wil je dat jouw leven er over 10 jaar uitziet? Om je niet te laten leiden door die negatieve stemmetjes in je hoofd die zeggen dat het toch niet gaat lukken, is het belangrijk om je brein tot rust te brengen. Dat kun je doen door te mediteren en te visualiseren. Je zakt dan wat dieper in je onderbewuste, komt dichterbij jouw kern en geeft zo de ruimte aan jouw diepere verlangens.

Herhaal dit soort visualisaties zodat het beeld steeds helderder wordt. Focus daarbij niet op het proces (wat is er allemaal voor nodig om jouw ideale leven tot stand te brengen), maar juist op het resultaat (hoe ziet jouw leven eruit als je je doel hebt bereikt).

2. Focus op gevoel

Het gaat namelijk niet om de vorm of het proces. Er zijn meerdere wegen die leiden naar Rome. En wellicht kun je jouw droomleven realiseren op een manier waar jij nog niet eerder bij stil hebt gestaan. Je kunt gauw vast komen te zitten in je eigen tunnelvisie. Maar als je in je visualisaties focust op het eindresultaat en daarbij met name het gevoel dat het bij jou teweegbrengt, dan kun je de vorm loslaten en laat je je verrassen door wat er allemaal op je pad komt. Durf je passie te volgen.

Dus hoe voel jij je wanneer je financieel vrij bent? Hoe voel jij je wanneer je een fijne relatie hebt. En hoe voelt het wanneer jij een eigen bedrijf runt?

Op deze manier communiceer je naar je onderbewuste wat echt belangrijk voor je is en kan dat deel van je brein aan de slag om creatieve oplossingen te zoeken om dat te gaan realiseren.

3. Herinner jezelf eraan

Wanneer je een mooi beeld hebt gevormd is het tijd om het op papier te zetten. Schrijf het op in een mooi boekje. Herhaal dit ook vaak, desnoods iedere dag voordat je gaat slapen. Of ga lekker knippen en plakken en maak een mooi visionboard. Doe dit ook weer op gevoel. 
Maar wees zo concreet en gedetailleerd mogelijk. Wil je financieel vrij zijn, wat houdt dat dan in? Hoeveel geld heb je daar dan voor nodig? Wil je een fijne relatie? Beeld je dan eens in hoe zo’n relatie eruitziet, wat doe je op dagelijkse basis samen met je partner en hoe voelt dat? Wil je een succesvol bedrijf leiden? Hoe ziet jouw werkdag er dan uit?

4. Let op je taalgebruik

Wanneer je opschrijft hoe jouw mooiste leven eruit komt te zien, is het essentieel dat je alles positief formuleert. Met actief taalgebruik en zonder voorwaarden erin op te nemen. Zorg er ook voor dat ze in het nu geformuleerd zijn. Dus gebruik geen zinnen als: “Over 5 jaar zou ik een financieel vrij leven willen leiden…” of “Als ik over 5 jaar genoeg energie heb dan ga ik elke dag met mijn kinderen voetballen….”.

Dit is beter: “Ik heb minimaal € 500.000,- op mijn spaarrekening en ik voel me financieel vrij” of “Ik barst van de energie en speel iedere dag een potje voetbal met mijn kinderen.”

Vermijd ook woorden als NIET en GEEN. Je brein begrijpt deze registreert deze woorden niet. Dus schrijf geen dingen op als: “Ik maak me geen zorgen meer over mijn gezondheid”. Dan programmeer je jezelf dus zo dat jij je juist wel zorgen maakt over je gezondheid.

 5. Wees dankbaar en laat je verwachtingen los

Wees dankbaar voor wat je nu al allemaal in je leven hebt, voor de lessen die je leert, het pad dat je aan het afleggen bent en wees vooraf al dankbaar voor het mooie dat er straks allemaal nog gaat komen. 

Dankbaarheid is een van de meest krachtige emoties die er zijn.

Een andere grote fout die vaak gemaakt wordt is om je ideale leven als doel te gaan zien dat per sé gehaald moet worden. Daarmee creëer je hoge verwachtingen en zet je druk op jezelf en raak je snel gefrustreerd als het niet de goede kant op lijkt te gaan.

Door die druk en frustratie zit je niet meer in de krachtige positieve emoties die je brein nodig heeft om verandering te creëren. 

Je kunt ‘manifestatie’ zien als iets zweverigs, maar het feit is dat de meeste succesvolle mensen op de een of andere manier hiermee bezig zijn, omdat ze begrijpen hoe het brein werkt. 

Wanneer jij een lijstje met een top 10 van je ideale leven zou maken, wat zou er dan met stip op nummer 1 staan? Deel het met me hieronder in het commentaarveld en ik check voor je of je hem goed geformuleerd hebt!

Ook voor jou

Kennisbank

Innovatie

Soms lijkt het wel alsof het bepaalde ondernemers altijd voor de wind gaat....

Lees meer...

door Bas Smeets op 21 oktober 2021

Kennisbank

Valkuilen

Iedereen heeft wel één of meer persoonlijke valkuilen. Vaak worden valkuilen...

Lees meer...

door Bas Smeets op

Mindset

Leer makkelijk betere keuzes maken + 5 tips

Elke dag moet je opnieuw keuzes maken. De meeste maak je gelukkig zonder erbij...

Lees meer...

door Bas Smeets op 15 oktober 2021

Pin It on Pinterest

Share This