Training

VAN PASSIE NAAR INKOMEN

In 4 maanden tijd zet je jouw passie, jouw unieke bijdrage aan de wereld om naar een gevalideerd business concept waar klanten ook écht op zitten te wachten.

Al een hele tijd zit het in je hoofd…

Voor jezelf starten, gaan ondernemen. Je hebt inmiddels een gaaf idee dat echt je passie is en wow, als je dit toch eens als zelfstandige zou kunnen gaan doen en daar je inkomen mee zou kunnen verdienen!

Maar hoe dan, kan het wel en waar begin je? 

Misschien heb je nu nog wel een baan waar je steeds minder voldoening uit haalt of heb je zelfs een burn-out achter de rug en kun je gewoonweg niet meer terug naar je werkgever.

Je leest je in over alles dat te maken heeft met voor jezelf starten, daar krijg je energie van, maar het is ook zoveel dat je niet weet waar je het beste kunt beginnen.

En wat als je het verkeerd aanpakt, het niet lukt en je niet genoeg klanten krijgt? Bij die gedachte slaat de twijfel weer toe.

Moet ik dit wel doen?

‘Maar ik weet ook dat ik eigenlijk niet anders kan. Deze gedachte zit al zo lang in mijn hoofd en gaat ook niet weg. Als ik het niet probeer weet ik dat ik er spijt van ga krijgen.’

Als je eenmaal enthousiast geraakt bent van het idee om iets voor jezelf te gaan starten en ook echt passie voelt voor wat je zou willen doen, dan blijft het in je hoofd rondspoken.

Het gaat niet meer weg en je voelt gewoon dat je er iets mee moet.

Als je dit herkent lees dan dit:

Ik geloof dat je iets te doen hebt hier op aarde, dat je een missie hebt. Jouw passie, jouw unieke bijdrage die jij kunt leveren vervult een behoefte in de wereld, lost een uitdaging of probleem op voor anderen, hoe groot of klein dat ook is. Door niet te doen wat echt jouw ding is ontneem je die anderen de oplossing waar ze naar op zoek zijn.

Wat geeft uiteindelijk echt voldoening en betekenis aan je leven? 

Een Impact maken in het leven van anderen en weten dat jij op je eigen manier de wereld een beetje beter gemaakt hebt.

En hoe groter de Impact die jij maakt, hoe groter de beloning die je daarvoor terugkrijgt, want uiteindelijk doe je het natuurlijk ook een beetje voor jezelf en wil je een mooi leven voor jezelf en je naasten creëren.

Wat als je al die ‘hoe dan’ en ‘kan het wel’ vragen los zou kunnen laten en een gestructureerd proces zou kunnen volgen dat jouw passie omzet naar een gevalideerd business concept, zodat je WEET dat klanten er ook op zitten te wachten? En daarbij ook nog eens een goed plan hebt om de overstap van werknemer naar ondernemer te maken EN aan leuke klanten te komen?

BOEK NU EEN VRIJBLIJVENDE PRE-STARTUP EVALUATIE SESSIE

‘Hoeveel rust zou het je geven wanneer je een duidelijk en in de praktijk getest business concept voor jouw passie hebt, waarvan je weet dat er vraag naar is? En ook exact weet hoe je aan klanten komt en geleidelijk de overstap van werknemer naar ondernemer maakt?’

bulletpoint Stel je voor dat je niet meer hoeft te gokken of je van je passie je werk kunt maken, maar dat je het zeker weet omdat je het getest hebt volgens een exacte methode

bulletpoint Stel je voor dat je een goed plan hebt om geleidelijk de overstap de maken van werknemer naar ondernemer, zonder onnodige financiële risico’s te hoeven nemen.

bulletpoint Stel je voor dat je jouw boodschap en missie zo glashelder en sterk geformuleerd hebt dat je doelgroep direct razend enthousiast wordt

bulletpoint Stel je voor dat je jouw aanbod en prijzen helemaal helder hebt en volledig afgestemd op je klanten

bulletpoint Stel je voor dat je een marketingfunnel gemaakt en geïmplementeerd hebt die van vreemden vrienden maakt en van vrienden klanten, die past bij JOU als persoon.

bulletpoint Stel je voor dat je alleen de allerleukste klanten aantrekt die ook echt met JOU willen werken, bij wie je echt een Impact maakt in hun leven en die je enorm dankbaar gaan zijn voor je hulp.

Wat als er een oplossing zou zijn, die uitgaat van JOU als persoon, JOUW situatie en die je helpt om een succesvolle start te maken als ondernemer, in jouw eigen tempo, dus ook part-time naast je bestaande baan?

bas smeets blog

Hoe ik zelf de overstap maakte van werknemer naar ondernemer.

Hey, ik ben Bas Smeets. De oprichter van ‘Maak Jouw Impact’.

Nadat ik 2010 na 9 jaar lang vast zitten in een baan die me geen voldoening gaf intensief aan mezelf ging werken kwam ik er steeds meer achter wat ik wel wilde.

Namelijk mensen helpen die in dezelfde situatie zaten als ik, zodat ze niet net als ik al die jaren van stress, niet weten en twijfel hoeven te ervaren.

Ik volgde tientallen opleidingen en workshops op het gebied van NLP, Coaching, Hypnose, spiritualiteit en noem maar op.

Maar ik voelde me niet klaar om die kennis ook toe te gaan passen als ondernemer.

Ik had een hypotheek die betaald moest worden, een bepaalde levensstijl die geld kostte en… een goedbetaalde baan die voor zekerheid zorgde.

Elke dag bleven de gedachten door mijn hoofd spoken…

 • Zou ik echt voor mezelf kunnen gaan werken?
 • Hoe begin ik dan?
 • Hoe kom ik aan klanten?
 • Hoe moet dat dan financieel?
 • Wat als het niet lukt? Ik heb geen reserves
 • Ik heb weinig kennis van ondernemen, is het wel voor mij of moet dit gewoon een droom blijven?

Met als gevolg dat het vooral bleef bij nadenken, twijfelen en soms dromen.

Totdat ik op een avond (ik herinner me nog alle details) onder de douche een enorme druk op mijn borst voelde. Ik kreeg geen lucht en dacht dat ik dood ging.

Mijn vriendin bracht me direct naar het ziekenhuis, 300 meter van ons huis, waar gelukkig bleek dat ik geen hartaanval had maar een enorme paniekaanval.

Op de weg terug naar huis besloot ik: dit is genoeg, NU gaat het roer om.

Dat was een belofte aan mijzelf, een all-in beslissing.

Ik werkte met een coach die andere coaches leerde hun eigen bedrijf op te zetten en een wereld ging voor me open.

Wat ik me vooral herinnerde was het pijnlijke inzicht dat ik inderdaad helemaal niets van ondernemen wist, ook al dacht ik vroeger dat ik met mijn sales & marketing ervaring genoeg kennis in huis had.

Niets was minder waar.

Ondernemen is een vak apart, zeker als starter in de eerste fase.

Ik ging van dromen naar actie, paste alles toe wat ik leerde en bleef investeren door te werken met de beste business en marketingcoaches in Nederland en Amerika.

Na de eerst jaren naast mijn baan in de avonduren en weekend mijn eigen coachingspraktijk in NLP en loopbaanbegeleiding gerund te hebben werd het tijd om echt een Impact te gaan maken.

Mijn baan zei ik op, ik bouwde een team van gekwalificeerde mensen om me heen, veranderde de naam van mijn coachingpraktijk en begon met het leren van onze #BeFirst Methode aan honderden mensen via unieke online programma’s gecombineerd met persoonlijke aandacht en begeleiding.

Ik ben blijven investeren in kennis en heb me samen met mijn teamleden steeds meer gespecialiseerd in de eerste fase van het ondernemerschap, zodat we startende ondernemers de allerbeste begeleiding kunnen bieden in de fase van 0 tot de eerste 100.000 Euro omzet die in Nederland te vinden is. 

Inmiddels hebben meer dan 8000 mensen een of andere training van ons gevolgd.

Onze aanpak werkt en daar ben ik ontzettend trots op.

Er komen veel nieuwe ondernemers bij tegenwoordig, het lijkt soms alsof de markt verzadigd wordt en iedereen wil gaan ondernemen.

Maar de realiteit is anders, want maar een deel slaagt echt, omdat ze niet weten wat er nodig is.

De toekomst van het ondernemerschap ligt grotendeels in het vermogen om authentiek en echt te zijn. Om écht een bijdrage te willen leveren, een Impact te willen maken op je klanten. 

Wij werken met mensen die het hart op de juiste plek hebben en die begrijpen dat financieel succes een logisch gevolg is van het het maken van een echte Impact op anderen.

bas smeets sig dark

Morgen de laatste dag op mijn werk! En daarbij het uitdelen van visitekaartjes voor mijn eigen bedrijf De Verbouwmeester. Na jaren twijfelen niet exact weten wat ik wilde gaan doen.”
melvin  Melvin

Anderhalf jaar geleden zat ik nog in een burn-out, in januari startte ik mijn financieel adviesbureau en sinds vandaag heb ik zelfs 3 bedrijven op mijn naam staan!
ilonka  Ilonka

Start jouw ondernemerspad en boek een vrijblijvende pre-startup evaluatie sessie.

Dit is een praktisch ‘hands-on’ traject  met 1-op-1 begeleiding van een business mentor, heel veel online trainingsmateriaal en een online support forum waar we dagelijks je vragen beantwoorden. We doen dit samen.

De ‘Van Passie Naar Inkomen’ Training behandelt de #DO Fase van onze #BeFirst Methode

BeFirst Methode DO large

Maar eerst dit even… Ben jij geschikt voor deze training?

Ben Jij Dit?

 • Je hebt een droom, weet wat jouw passie is en hebt dus al een goed idee wat je zou willen gaan doen als ondernemer
 • Je twijfelt soms of het wel haalbaar is en maakt je zorgen over je financiën als je er voor zou gaan
 • Je weet niet zo goed waar te beginnen. Website, je aanbod, inschrijving kvk, zoeken naar klanten?
 • Je voelt je alleen in je pad naar ondernemerschap en hebt weinig mensen die je daarbij echt ondersteunen
 • Je bent bereid er helemaal voor te gaan, zodra je gemerkt hebt dat het echt kan

Als jij JA hebt geantwoord op tenminste één van deze vragen dan is deze training iets voor jou!

Kies nu voor jezelf en boek een vrijblijvend gesprek

Let op: dit is NIET alleen een informatieproduct

Binnen de training draait het om implementatie en support. Informatie is overal wel te verkrijgen. Support en advies van een team dat dit pad precies kent en exact begrijpt waar je vastloopt vind je niet overal. Dit is wat de training uniek maakt.

Samen met onze community van honderden enthousiaste deelnemers die elkaar ondersteunen, verder helpen, samen brainstormen en netwerken. Met de aanschaf van de training koop je eigenlijk een aantal jaar aan tijd. In ongeveer 4 maanden krijg je net zoveel voor elkaar als waar je normaal waarschijnlijk meer dan 3 jaar, zo niet langer over zou doen in je eentje.

Wat kost het jou aan levenskwaliteit wanneer je blijft uitstellen?

De deelnemers krijgen persoonlijke begeleiding van een ervaren business mentor.

Dit is kort samengevat wat we gaan doen per Module:

vpni introductie

Module 1

Introductie & Strategie

Je raakt bekend met de structuur en inhoud van de training en leert hoe jij er alles uit kunt halen. Daarnaast leer je de belangrijkste definities die we gebruiken en krijg je het overzicht van de bewezen strategie voor startende ondernemers die we samen gaan implementeren gedurende het traject. 

vpni doelgroep

Module 2

Jouw Doelgroep en Boodschap

Met wie wil je straks gaan werken? Wie is je ideale klant? En daar bedoelen we niet mee de persoon die straks jouw product wil kopen, want dat is een verkeerde definitie die heel vaak wordt gebruikt. Hier gaan we dit glashelder maken en voeren we een doelgroep onderzoek uit, waardoor we exact te weten komen voor welke problemen/uitdagingen we een oplossing moeten gaan bedenken die aansluit bij jouw unieke talenten & bijdrage. Ook formuleren we al de missie & visie van ons nieuwe bedrijf.

vpni bigidea

Module 3

Big Idea & Aanbod

Wat maakt jou straks uniek als ondernemer? Wat is jouw Big Idea dat jij hebt waardoor jouw klant straks razend enthousiast wordt om met jou te gaan werken? Dat gaan we onderzoeken en leren vormgeven in een Methode of Proces dat jou onderscheidt van anderen. Daarna maken we een eerste opzet van je aanbod, bepalen de naamgeving, prijsstelling en gaan op zoek naar je eerste klant.

vpni marketing1

Module 4

Marketing die Werkt – Deel 1

Wat is het echte doel van marketing en de snelste manier om kopers te krijgen? Dat leer je hier. Je maakt kennis met onze ‘Impact Funnel’, ontdekt hoe je potentiële kopers segmenteert en je marketing boodschap aanpast aan de fase van de customer journey waarin ze zich bevinden. Je leert het proces dat van vreemden vrienden maakt en van vrienden klanten. Je hoort over front-end/back-end producten, opt-ins, leads & conversie. Ook krijg je duidelijkheid over hoe jij jezelf als merk gaat positioneren.

vpni website

Module 5

De Website

Bij een business hoort een website. Een website die converteert. Pas nu is het tijd om daarmee aan de slag te gaan, nadat je een businessmodel en product/dienst gevalideerd hebt waar ook echt vraag naar is. Je leert over de structuur van een ultieme website, wat er precies op moet staan en we geven je een aantal voorbeelden. Ook hebben we partners die voor jou een ultieme website volgens ons model kunnen bouwen. Maar je mag het natuurlijk ook zelf doen.

vpni marketing2

Module 6

Marketing die Werkt – Deel 2

De basis van je strategie staat, maar hoe gaan we die omzetten naar de praktijk? Je leert alles over het maken van content en social media. Straks weet je precies wat je kunt gaan delen met je doelgroep en wanneer. Daarnaast kijken we naar KPI’s (kerncijfers) waar je je bedrijf op gaat sturen en maak je kennis met allerhande tools die je marketing & sales processen stukken gemakkelijker gaan maken. Aan het eind van deze module stel je jouw lean ‘one page businessplan’ op.

vpni financien

Module 7

Financiën & Organisatie

Als ondernemer ga je anders met geld om dan als werknemer. Je hebt te maken met verschillende kosten voor het runnen van je bedrijf en belastingen die betaald moeten worden. Je leert een systeem dat je helpt om je financiën te managen en altijd genoeg geld gereserveerd te hebben om al je kosten & belastingen te kunnen betalen. Je krijgt tips over tools die je voor je boekhouding kunt gebruiken en leert hoe je een team om je heen bouwt en de juiste mensen vindt die je met bepaalde taken kunnen helpen, zonder ze in dienst te nemen.

vpni sales

Module 8

Sales

Verkopen! Iets waar veel startende ondernemers tegenop kijken. Maar wanneer je de marketing zo opgezet hebt als wij je dat leren dan gebeurt er iets magisch. Je verkoopt dan namelijk alleen maar aan klanten die ook echt klaar zijn om te kopen, die jou en je bedrijf al kennen en vertrouwen. Geen koude acquisitie dus! Je leert hoe je het verkoopproces vormgeeft, hoe je een perfect verkoopgesprek voert en een onweerstaanbaar aanbod maakt dat bijna niemand kan weigeren. Ook weet je straks hoe je bezwaren van je potentiële klant weerlegt en wat de juiste mindset is om een verkoopgesprek in te gaan.

Na de training staan alle aspecten van je bedrijf als een huis. Waarschijnlijk heb je al je eerste klanten. Je hebt een uitgewerkt business concept gemaakt en in de praktijk gevalideerd. Jouw positionering en marketing boodschap zijn glashelder en onweerstaanbaar voor je doelgroep. Je hebt een duidelijke strategie en weet alles wat je in deze fase nodig hebt over marketing, sales, organisatie en de financiën van je nieuwe bedrijf.

Ervaringen van Deelnemers

Jouw Investering

(of die van je werkgever)

Ik zie het als volgt… Je hebt een aantal opties:

1. Je doet niets. Je weet dat er een betere manier is, maar je gaat gewoon door in je oude vertrouwde leven en er verandert niets. Je blijft hopen en wachten totdat het wellicht vanzelf een keer beter wordt of dat het ‘juiste moment’ komt om te gaan starten.

2. Je gaat het zelf uitvogelen. Je gaat een enorme berg tijd verliezen en fouten maken die ik al allemaal gemaakt heb en mij jaren aan tijd en bakken met geld gekost hebben. Ik en mijn team hebben het pad zelf afgelegd en helpen al jaren starters om hetzelfde te doen.

Of je kunt je nu een vrijblijvend online adviesgesprek met ons aanvragen waarin we samen jouw situatie bespreken, bepalen wat je precies nodig hebt en of deze training wel of niet geschikt is voor jou.

training van werk naar passie 4
training van werk naar passie 1
training van werk naar passie 3
training van werk naar passie 2

Vermelde prijzen zijn exclusief btw. Betaling in termijnen is mogelijk.

VEELGESTELDE VRAGEN

Welke resultaten kunnen jullie garanderen?

We begrijpen dat je op zoek bent naar een stukje zekerheid dat je nu de juiste keuze maakt. Maar besef dat er geen echte zekerheid is en dat altijd wanneer je iets nieuws gaat doen, het resultaat onbekend is. Totdat je het daadwerkelijk gedaan hebt.

We kunnen de toekomst niet voorspellen en kunnen je daarom geen garantie geven over het resultaat, dat zou een valse belofte en oneerlijk zijn.

Dat gezegd hebbende, wat we je leren heeft zich al lang in de praktijk bewezen en wij gaan er volledig voor om jou te helpen om voor het einde van het programma een krachtig business concept te hebben waar vraag naar is, inclusief duidelijke processen voor alle gebieden van je bedrijf: Marketing, Sales, Organisatie & Financiën.

Is dit een online training of 1-op-1 coaching?

We begrijpen je zorgen. Veel onlinetrainingen zijn immers ‘informatietrainingen’ zonder begeleiding. In onze ervaring levert ons programma echter in bijna alle gevallen betere resultaten op.

De grootste reden daarvoor is dat we je koppelen aan een business mentor die 1-op-1 met jou werkt. Daarnaast stimuleren we interactie tussen onze deelnemers. Dit motiveert enorm en daarnaast een fantastische manier om te brainstormen en een netwerk op te bouwen met gelijkgestemden.

Ik weet nog niet precies wat ik wil gaan doen, is dit programma ook voor mij?

Nee, waarschijnlijk niet, dit programma is voor mensen die helderheid hebben over hun passie, die weten wat ze willen en dat nu gaan omzetten naar een inkomen als zelfstandig ondernemer. Als je nog twijfelt over wat je wilt gaan doen of nog helemaal niet weet of je wel wilt gaan ondernemen, kijk dan eens naar ons programma ‘Van Werk Naar Passie’. Als je niet zeker weet welk programma het beste aansluit, boek dan gerust een adviesgesprek met ons.

Kan ik de kosten aftrekken van de belasting?
Ja, bijna altijd. Per jaar mag je maximaal 15.000 Euro aan scholingsuitgaven aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting wanneer deze bijdraagt aan je loopbaan en je praktijkervaring opdoet (dat doe je wanneer je je bedrijf opbouwt). Dit scheelt dus weer flink! Maar controleer het altijd met je belastingadviseur. Heb je al een bedrijf? Dan mag je het traject sowieso als kosten opvoeren en de BTW terugvragen.
Wat is de studiebelasting?

De studiebelasting is voor iedereen anders. Het hangt af van het soort bedrijf dat je wilt gaan starten, je voorkennis van ondernemen en ook de tijd die je tot je beschikking hebt. De meeste van onze klanten volgen dit traject naast hun baan en besteden er zo’n 4-8 uur per week aan. 4 Uur per week zien we als het mininum. Kun je er meer tijd voor vrijmaken, dan ga je natuurlijk sneller.

Waar vinden de sessies plaats?

De begeleidende 1-op-1 mentoring sessies vinden in principe altijd online plaats via een videogesprek. Als je graag live wilt afspreken, of een combinatie van live en online kun je dat aangeven. Bij sommige mentoren is dat mogelijk

Moet ik nog extra studiemateriaal aanschaffen?

Nee, alles is inclusief. Alle materiaal wordt digitaal ter beschikking gesteld via de digitale leeromgeving. Wel kan er in individuele gevallen optioneel verdiepend lees en videomateriaal van externe partijen worden aanbevolen

Hoe krijg ik toegang tot het studiemateriaal?

Je hebt toegang tot het studiemateriaal via onze digitale leeromgeving waarop je kunt inloggen via de link rechtsboven op de homepage (www.maakjouwimpact.nl). Je hebt ook na afronding onbeperkt toegang tot het materiaal. In het geval dat we in de toekomst met het traject stoppen krijg je de kans om alles te downloaden voordat de leeromgeving offline gehaald wordt. De leeromgeving bevindt zich op een betrouwbaar platform dat meer dan 99,9% van de tijd bereikbaar is. Mocht er onverhoopt toch een storing van langer dan 72 uur plaatsvinden op het platform, dan zorgen we ervoor dat je op een alternatieve manier toegang krijgt tot het leermateriaal.

Krijgt ik een diploma/certificaat?

Na succesvolle afronding ontvang je inderdaad een certificaat van deelname van ons

Klaar voor jouw volgende stap?

Enkele van onze opdrachtgevers
rabobank logo
abnamro logo
Logo philips
Capgemini Logo
rijksoverheid logo

Onze missie

Het trainen van 100.000 Nieuwe ‘Impact-Makers’ om persoonlijke & financiële vrijheid te kunnen ervaren en een verschil in de wereld te gaan maken.

 

Impact-makers zoals angelique daphne ilonka inge lia melvin michel Nicole Peter

eBook Downloaders

Videotraining deelnemers

Deelnemers NU in traject

Gemiddelde Klantbeoordeling

Passion. Power. Presence. Profit.

Ontdek wat je écht wilt, transformeer jezelf op mentaal, emotioneel & spiritueel vlak en zet je Passie om naar inkomen & vrijheid

Pin It on Pinterest