Nieuwe uitdaging

12 februari 2022

Een andere baan, een nieuwe studie of werken in het buitenland. Het zijn allemaal voorbeelden van nieuwe uitdagingen. Komt er een nieuwe uitdaging op jouw pad, maar twijfel je of je hier aan toe bent? In deze blog bespreken we wat een nieuwe uitdaging inhoudt en of jij klaar bent voor deze grote stap.

Wat is een uitdaging?

Een uitdaging is een kans tot ontwikkeling op de werkvloer of in het dagelijks leven. Mensen gaan bijvoorbeeld nieuwe uitdagingen aan door te wisselen van baan of door te promoveren naar een hogere functie. Hiermee krijg je extra verantwoordelijkheden waardoor je gestimuleerd wordt tot ontwikkeling.

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging? Herken de signalen

Er komt een nieuwe uitdaging op je pad. Plotseling slaat de twijfel toe: past dit bij je, vind je dit leuk en heb je hier behoefte aan? Hieronder lees je 5 signalen dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging.

Verveling en eentonigheid

verveling en eentonigheid

Iedereen heeft te maken met verveling. Het wordt pas een probleem als het elke dag toeslaat. Je mist iets, maar je weet niet wat. Dit zijn signalen dat het tijd is voor nieuwe prikkels. Leer jezelf kennen en ga die nieuwe uitdagingen aan. Dit is dé manier om te ontdekken wie je bent en wat bij je past. Je behaalt gegarandeerd succes met je nieuwe uitdaging.

Je mist uitdaging

Leren hoort bij het leven. Als je het gevoel hebt dat je niet meer uitgedaagd wordt op je werk stagneert je leerproces. Op dit moment is het tijd voor een nieuw avontuur waarbij je jezelf verder kunt ontplooien en ontwikkelen.

Je werkt voor het geld

Stel jezelf de volgende vraag: werk ik voor het geld, of ook voor mijn plezier? Alleen werken voor je loonstrook is niet de juiste drijfveer om te werken. Je leeft maar één keer dus doe vooral iets wat je wél leuk vindt. Ga op zoek naar een baan die bij je past, waar je uitgedaagd wordt en waar je plezier beleeft. Succes met je nieuwe uitdaging!

Negatieve energie

negatieve energie

Of je nou naar werk of naar de sporthal gaat; het is belangrijk dat je hier een goede gemoedstoestand aan overhoudt. Natuurlijk is het niet erg om af en toe chagrijnig thuis te komen. Is dit echter de regel, in plaats van de uitzondering, dan is het tijd om deze plek (tijdelijk) te verlaten en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Je bevindt je langdurig in de comfortzone

In de comfortzone zitten, dat is toch fijn? Natuurlijk is dit prettig. Het stagneert echter wel je persoonlijke groei, ontwikkeling en doelstellingen. Buiten je comfortzone krijg je een spiegel voorgehouden. Hoe reageer je op stresssituaties, hoe neem je verantwoordelijkheid, hoe ga je om met angsten? Buiten je comfort zone leer je jezelf kennen en vergroot je je zelfvertrouwen en zelfstandigheid.

Tips bij het aangaan van een nieuwe uitdaging

Een nieuwe uitdaging kan spannend zijn. Daarom hebben we 5 tips opgesteld die je helpen met het aangaan van nieuwe uitdagingen.

  1. Leg de lat niet te hoog

Nieuwe uitdagingen zijn spannend, maar ook lastig. Je bevindt je buiten je comfortzone en zult soms vastlopen. Leg daarom de lat niet te hoog. Een nieuwe uitdaging brengt nieuwe leerprocessen, maar ook tegenslagen met zich mee. Je hoeft niet alles in een keer te kunnen. Gun jezelf de tijd.

  1. Blijf bij jezelf

Tijdens een nieuwe uitdaging wordt je vaak in het diepe gegooid: dit hoort er bij. Word je echter te angstig en oncomfortabel, dan is het belangrijk om bij jezelf te blijven. Het aangaan van een nieuwe uitdaging is fantastisch, maar de uitdaging moet wel bij je passen. Gezonde spanning is oké, maar jezelf dagelijks rot voelen gaat te ver. Dit kan betekenen dat deze uitdaging niet voor jou is weggelegd. Ook van deze ervaringen leer je meer over jezelf.

  1. Praat met een coach

praat met coach

Een coach geeft je inzicht in je sterke kanten en valkuilen. Je leert je eigen kracht, talenten en passie kennen en zet dit om in resultaat. Tijdens een nieuwe uitdaging loop je vroeg of laat tegen dingen aan. Hier springt de coach in en begeleidt je door deze processen heen.

  1. Houd notities bij

Tijdens een nieuwe uitdaging leer je nieuwe dingen. Het kan lastig zijn om al deze informatie te verwerken en op te slaan in je hoofd. Om deze reden is het handig om notities bij te houden van belangrijke zaken. Als je iets vergeet, lees je het simpelweg terug.

  1. Vraag om feedback

Ben je begonnen aan een nieuwe baan, functie of hobby, dan kan het handig zijn om feedback te vragen aan ervaringsdeskundigen. Zij hebben dit proces al doorlopen en kunnen je helpen met vraagstukken en uitdagingen.

@bassmeetsmji

Bas Smeets

CEO & Impact coach
Bas Smeets is de CEO en oprichter van Maak Jouw Impact. Sinds 2010 helpen zijn team en hij zelfbewuste professionals hun échte passie te vinden en om te zetten naar een succesvol eigen bedrijf als dienstverlenend- of kennisondernemer via de Identity Driven Entrepreneurship (IDE) Methode.

Dit zegt de community

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu Populair.

Stress door werk
Stress door werk

Iedereen heeft wel eens stress door werk. Gezonde stress ervaren is niet erg. Maar als je continu stress ervaart, kan dit grotere psychische en lichamelijke problemen veroorzaken. Leer de symptomen en oorzaken herkennen. Dan kun op tijd ingrijpen en een burn-out...

Mindset

Stress door werk

Iedereen heeft wel eens stress door werk. Gezonde stress ervaren is niet erg. Maar als je continu stress ervaart, kan dit grotere psychische en lichamelijke problemen veroorzaken. Leer de symptomen...

Je passie vinden, zo doe je dat
Je passie vinden, zo doe je dat

In onze drukke levens is het gemakkelijk om vast te raken in de dagelijkse sleur, waardoor we soms vergeten wat ons echt drijft en gelukkig maakt. Je passie vinden is een bevrijdende reis die je leven kan 180 graden kan omgooien, je een doel kan geven en je kan...

Passie

Je passie vinden, zo doe je dat

In onze drukke levens is het gemakkelijk om vast te raken in de dagelijkse sleur, waardoor we soms vergeten wat ons echt drijft en gelukkig maakt. Je passie vinden is een bevrijdende reis die je...

Zelfstandig coach worden? Dit moet je weten
Zelfstandig coach worden? Dit moet je weten

Voel jij, net als velen in deze tijd de drang om anderen te helpen als coach en hen te begeleiden op hun levenspad of met een specifieke uitdaging? Een carrière als zelfstandig coach geeft veel voldoening en vervulling. Als coach kun je bijdragen aan de persoonlijke...

Ondernemen

Zelfstandig coach worden? Dit moet je weten

Voel jij, net als velen in deze tijd de drang om anderen te helpen als coach en hen te begeleiden op hun levenspad of met een specifieke uitdaging? Een carrière als zelfstandig coach geeft veel...

Pin It on Pinterest

Share This