door Bas

Geschreven op 11 maart 2019

Alsof mijn luchtpijp werd dichtgeknepen…”

-Ilonka van Leeuwen-

Vandaag deel ik graag het verhaal van Ilonka van Leeuwen met je. Deelneemster van onze trainingen ‘Van Werk Naar Passie’ en ‘Van Passie Naar Inkomen’ Het is zo’n verhaal waar je nu misschien alleen maar van kunt dromen. Maar toch is dit precies wat onze deelnemers “overkomt’ wanneer ze kiezen voor zichzelf en kiezen voor hun passie.

In 2017 belandde Ilonka in een burn-out na jarenlang over haar grenzen te zijn gegaan.

“Het voelde alsof mijn luchtpijp werd dichtgeknepen, mijn adem stokte. Alleen al van de gedachte dat ik weer terug zou moeten naar dezelfde situatie die ervoor had gezorgd dat ik een burn-out belandde, kreeg ik een lichte paniekaanval. De bedrijfsarts zei dat ik het maar weer moest gaan proberen. Maar mijn lichaam gaf aan dat het zo niet langer kon.

Ik had geen keuze meer, de enige optie was om voor mijzelf te kiezen.

En ook de HR afdeling wilde de mogelijkheden met mij bespreken om langzaamaan weer mijn werkzaamheden op te pakken. Het enige wat ik wilde doen was de stekker eruit trekken. Een paar maanden later was het zover, ik trad uit dienst bij mijn werkgever.

Hoewel ik uit een ondernemersgezin kom en van kleins af aan al wilde ondernemen, heb ik na mijn auto ongeluk in de jaren 90 toch gekozen voor een baan in loondienst. Het gaf me de (schijn)zekerheid die ik op dat moment nodig dacht te hebben. 

Na lange tijd iets te hebben gedaan in een vorm die totaal niet bij mij paste nam ik tijdens mijn burn-out een drastisch besluit. Nu was de noodzaak er, mijn lichaam gaf zo’n duidelijk signaal. Ik schreef me in voor de training van Bas – het ‘Van Baan Naar Business Traject’ – niet veel later nam ik het besluit om mijn eigen bedrijf te starten en ging naar mijn leidinggevende om mijn baan op te zeggen.

Ik had eindelijk voor mijzelf gekozen.

Geheel onverwacht kwam toen het verzoek of ik toch op freelance basis een aantal projecten op wilde pakken voor mijn voormalig werkgever. Ik had er totaal niet op gerekend. Wat een geweldige kans om direct al een vliegende start te maken met mijn eigen bedrijf.

Toen ik een paar weken in mijn burn-out zat ben ik ingestapt in het traject van Bas. Ik volgde hem al langer, maar ik wist: dit is wat ik NU nodig heb. Ik verdiepte me al een tijdje in thema’s rondom persoonlijk leiderschap, spiritualiteit en meer wetenschappelijke onderwerpen zoals Quantum Fysica. 

Van daaruit wist ik dat hoe belangrijk het is om je hart te volgen. Omdat je op die manier ook de juiste situaties aantrekt. Maar het ook daadwerkelijk doen, daar was het tot op dat moment niet van gekomen.  

In oktober 2017 ben ik gestart met de eerste fase van het traject, dat was de training ‘Van Werk Naar Passie’. Ik verwachtte een traject waarin je ontdekt wat je passie is en hoe je dit daarna om kunt zetten naar een inkomen (voor mij het liefst een eigen bedrijf). Met daarbij alles wat ervoor nodig is.  

De praktische zaken, maar ook de handvatten om als ondernemer stevig in je schoenen staan en een leidraad met stappen die je op persoonlijk niveau hebt te zetten om vanuit je passie een succesvol bedrijf te draaien kwamen in het vervolgtraject aan bod.

Mijn passie had ik eigenlijk al wel gevonden. Ik ben gek op cijfers, hoe gek dat voor sommige mensen ook klinkt. En daar wil ik andere ondernemers graag bij helpen. Maar toch ging ik helemaal open het traject in en kwam er juist achter dat ik inderdaad op het juiste spoor zat. 

Ik vloog door de training heen en het heeft me zoveel helderheid en bevestiging gegeven. Ook groeide mijn zelfvertrouwen, ik kan echt veel meer dan ik zelf toen dacht. Ik praat ook vanuit mijn passie en kan mensen er gedreven over vertellen. 

Daar haken mijn klanten op aan. En ik durf ook makkelijker geld te vragen voor mijn diensten omdat ik weet wat ik waard ben. Mijn veelzijdigheid en kennis geven meerwaarde en zo kan ik mijn klanten meer bieden. Ik houd me namelijk niet alleen maar bezig met de cijfertjes, maar ik kijk ook waar je als ondernemer naar toe wilt en help je om je financiën zo in te richten en bij te houden dat je de doelen en resultaten gaat halen die je in gedachten hebt.  

Of zelfs betere resultaten dan de meeste ondernemers zelf voor ogen hebben. Want het gaat ook om money mindset, dat komt vaak aan bod bij de diensten die ik aanbied. 

De training van Bas kan ik iedereen aanraden. Juist als je twijfelt over je passie of over ondernemerschap. Je krijgt ontzettend veel helderheid en het geeft je de kracht om stappen te zetten.  

Omdat je tijdens de training zo makkelijk contact kunt leggen met je mededeelnemers in de online Mastermind sessie, op het forum en tijdens livedagen, kun je meteen een mooi netwerk opbouwen. 

Dat is waardevol voor iedere startende ondernemer. Sterker nog een deel van mijn huidige klanten heb ik leren kennen door het traject van Bas.

Het eerste jaar van mijn onderneming was turbulent, maar geweldig. Ik weet niet wat ik mee maak. Vanuit alle kanten komen er klanten naar mij toe. Ik hoef maar even mijn verhaal te doen en daar haken mensen meteen op aan. Omdat ik zoveel passie voel voor wat ik doe, trek ik de juiste mensen en situaties aan. Ik heb er nog geen dag spijt gehad dat ik voor mijzelf heb gekozen.”

Ilonka zit nu in het tweede jaar van haar onderneming. Ze gaat zo snel dat ze al bezig is om haar business verder uit te bouwen en een team om zich heen te bouwen. Wij zijn ontzettend trots op Ilonka en de resultaten die ze in zo’n korte tijd al heeft behaald. We wensen haar alle succes voor de toekomst! 

De website van Ilonka vind je hier. 

Motiveert het jou ook om zulke succesverhalen te horen? Laat het me hieronder weten, dan gaan we er meer delen!

 

Ook voor jou

Kennisbank

Innovatie

Soms lijkt het wel alsof het bepaalde ondernemers altijd voor de wind gaat....

Lees meer...

door Bas Smeets op 21 oktober 2021

Kennisbank

Valkuilen

Iedereen heeft wel één of meer persoonlijke valkuilen. Vaak worden valkuilen...

Lees meer...

door Bas Smeets op

Mindset

Leer makkelijk betere keuzes maken + 5 tips

Elke dag moet je opnieuw keuzes maken. De meeste maak je gelukkig zonder erbij...

Lees meer...

door Bas Smeets op 15 oktober 2021

Pin It on Pinterest

Share This