door Bas

Geschreven op 30 juli 2018

‘Geld is het resultaat van de waarde die je creëert voor anderen’

 -Bas Smeets-

Klinkt goed he? Je passie leven…

Je levensdoel gevonden hebben en eindelijk dat betekenisvolle leven ervaren waar je altijd op gewacht hebt.

Om eindelijk te zijn en te doen waar je voor bestemd bent.

Stel je even voor dat je elke ochtend met een grote glimlach op je gezicht wakker wordt. Je voelt je energiek en bent dankbaar voor dit fantastische leven dat je voor jezelf gecreëerd hebt.

De tijden dat ‘werk’ een stressvolle en energievretende ervaring was zijn voorbij.

Je zit helemaal in je flow en doet moeiteloos jouw ding. De wereld een beetje mooier maken door een waardevolle bijdrage te leveren aan anderen. Op jouw eigen unieke manier.

Ah, het leven is fantastisch en het voelt als een droom!

Klinkt aantrekkelijk he?

Word nu maar wakker en kom terug naar de realiteit, want laat ik je vertellen: 

HET IS INDERDAAD EEN DROOM.

Vaak denken we dat ons leven er zo uit gaat zien wanneer we onze passie gevonden hebben en daar ons inkomen mee verdienen.

Geloof me, zo gaat het niet zijn. Het gaat compleet anders zijn en uiteindelijk een stuk beter.

‘Je passie leven’ is zo’n populaire uitspraak de laatste tijd. Google maar eens en je vindt duizenden artikelen die je een fantastisch mooi leven beloven waarin alles vanzelf gaat.

En ik geef toe, ik heb me daar ook schuldig aan gemaakt.

Logisch dus dat je zo’n beeld in je hoofd hebt dat je elke ochtend wakker gaat worden met een grote glimlach op je gezicht. Klaar om weer aan de slag te gaan met je levensmissie.

Ik wil dat je de waarheid weet:

JE PASSIE LEVEN IS KEIHARD WERKEN

Soms word je moe wakker en heb je extra koffie nodig omdat je gisteravond te lang doorgewerkt hebt.

Je voelt je gestrest omdat je zo graag wil slagen, het juiste wil doen, omdat je echt GEEFT om wat je doet.

Je vindt enorm VEEL obstakels op je pad die je doorzettingsvermogen keer op keer testen. En daar lijkt geen einde aan te komen.

Maar, zelfs met al deze issues gaat het je een fantastisch gevoel van voldoening geven, omdat je exact weet waarom je het doet.

Mensen vragen me wel eens: hoe weet ik wanneer ik mijn passie gevonden heb?

Dat weet je nadat je die eerste grote uitdagingen overwonnen hebt en wanneer je er toch keihard doorheen gaat. Niet zonder moeite en zeker niet altijd met een grote glimlach op je gezicht.

Maar niets houd je tegen. Dat is wanneer je jouw passie, of zoals ik het liever noem ‘Jouw Unieke Bijdrage aan de Wereld’ gevonden hebt.

Hoeveel voldoening zou het je geven als alles je gemakkelijk af zou gaan?

En hoe zou je de benodigde mentale en emotionele veerkracht kunnen ontwikkelen als je nooit tegen flinke struikelblokken aan zou lopen?

Waarschijnlijk helemaal niet.

Wanneer jij jouw unieke bijdrage levert, je passie leeft dan houden deze uitdagingen je niet tegen. Je pakt ze aan en zet door.  Niet zonder moeite en niet omdat je het zo leuk vindt.

Maar toch doe je het. Want dit is waar je voor bestemd bent. Je hebt een doel in je leven.  En zo groei je als persoon, met steeds meer het juiste gereedschap om de volgende uitdaging te overwinnen.

Wat zijn je volgende stappen?

Ik noem ze commitment & focus. Maak een commitment naar jezelf om de verantwoordelijkheid voor je leven terug te claimen.

Je focust door één onderwerp of thema te kiezen waar je op dit moment razend enthousiast over bent en te beslissen dit verder te gaan onderzoeken.

Dit is hoe je het aanpakt: 

Spreek je Commitment om te veranderen uit

Elke ochtend wanneer je opstaat en elke avond voordat je naar bed gaat kijk je in de spiegel. Neem een krachtige houding aan en zeg hardop tegen jezelf: Ik maak de belofte aan mijzelf om te gaan doen waar ik voor bestemd ben en accepteer elke uitdaging die er op mijn pad komt. Terwijl je dit doet, voel de energie en de kracht in je lichaam.

Focus op waar je enthousiast over bent

Waarschijnlijk heb je meerdere dingen die je interessant vindt of je aandacht trekken. Dus hoe kies je er een? Een van de grootste fouten die je kunt maken is wachten totdat er een gevoel van ‘zekerheid’ komt dat iets de juiste keuze voor je is. Dat gevoel komt pas nadat je het daadwerkelijk gedaan hebt.

Vraag jezelf in plaats daarvan af: Waar word ik OP DIT MOMENT het meest enthousiast van? Als je één ding MOET kiezen om te gaan onderzoeken of je het op korte of lange termijn kunt gaan omzetten naar een inkomen als ondernemer, wat zou het dan zijn?

Nu ben ik benieuwd. Wat is jouw echte passie, jouw unieke bijdrage aan de wereld en leef je hem al? Zo niet, wat houd je tegen?

Laat het me weten in het commentaarveld en ik stuur je per mail een opname van een hele krachtige NLP visualisatietechniek om je brein voor te bereiden op een mooie toekomst.

 

Ook voor jou

Kennisbank

Innovatie

Soms lijkt het wel alsof het bepaalde ondernemers altijd voor de wind gaat....

Lees meer...

door Bas Smeets op 21 oktober 2021

Kennisbank

Valkuilen

Iedereen heeft wel één of meer persoonlijke valkuilen. Vaak worden valkuilen...

Lees meer...

door Bas Smeets op

Mindset

Leer makkelijk betere keuzes maken + 5 tips

Elke dag moet je opnieuw keuzes maken. De meeste maak je gelukkig zonder erbij...

Lees meer...

door Bas Smeets op 15 oktober 2021

Pin It on Pinterest

Share This